1.12.2011 г., 18:31 ч.

Мъничко 

  Поезия » Любовна
554 0 3

Аз мъничко съм тъжна само...

Недей ме пита за какво,

не съм облегната на твойто рамо

и няма отговор за никое "защо".

Аз мъничко ще си поплача само

за чувствата опожарени в нас...

Сега се гледаме, безизразно и нямо,

пред неизбежния прощален час.

Аз мъничко ще ти гостувам още

без риск, че ще ти досадя...

Със въгленче от хладното огнище

последни думи ще ти посветя.

Аз мъничко ще поговоря само,

от спомените стих ще подредя -

за нашето противоречие голямо

и опит - с обич да те задържа...

И още мъничко ще потъгувам -

зад мене и пред мен - врата...

от твоя град към моя си пътувам,

където да погледна... самота.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесен вълнуващ стих, трогна ме!
    Поздрав!
  • Дано тъгата Ви остане само на белия лист!А Вие се усмихнете-винаги може да се намери причина за това!
  • Много е тъжно!Имай вяра и добрите дни ще дойдат!Поздрав!
Предложения
: ??:??