30.01.2024 г., 10:16 ч.

Мъркащи похвати 

  Поезия » Свободен стих
74 0 0

Метафората е рижав котарак,
точещ нокти по голи женски рамена.
Алегорията и тя, но в нея дамата
лежи в бездна без капка светлина.
 

В ръцете ѝ е незапалената свещ
от кошер на милиони редове,
пропити с ноти, букви,
страсти и бесове.

© Валентин Стайков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??