Jan 30, 2024, 10:16 AM

Мъркащи похвати 

  Poetry » Free verse
94 0 0

Метафората е рижав котарак,
точещ нокти по голи женски рамена.
Алегорията и тя, но в нея дамата
лежи в бездна без капка светлина.
 

В ръцете ѝ е незапалената свещ
от кошер на милиони редове,
пропити с ноти, букви,
страсти и бесове.

© Валентин Стайков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??