10.03.2017 г., 0:17 ч.

Мъртва съм преди смъртта 

  Поезия » Гражданска
1896 3 1

Бийте ме деца,

аз съм виновна!

За всичко, което сте сега

и за обичта ми безусловна!

 

Виновна съм!

За всичките години труд

и за безсънните ми нощи!

За да може вие да сте тук

и да сте щастливи още!

 

Кажете ми деца,

къде сгреших?

В работата ли?

Или във всичките тегла,

дето аз за вас теглих?

 

Убийте ме деца,

по-няма да боли

да си найда аз у гроба

пред болката да гледам моите чеда

към мене да вървят с всичката си злоба!

 

Днес не питам у мен ли е вината,

аз съм вече горе, в небесата! 

Сега гледайте си ВИЙ децата,

че утре вас ви чака същата отплата!

© Анджела Йосифова Всички права запазени

Стихотворение, написано по повод бума на насилие насочено срещу собствените ни предци! Не мога да възприема омраза към създателите ни. Те не са безгрешни, но са ни създали за да бъдем тяхното по-добро АЗ, а не неблагодарни и отчуждени същества! Не мога да нарека човек, създание, което посяга на родителите си! Надявам се скромното ми стихотворение да ви накара да погледнете вътрешното си аз и да помислите дали това искате от вашите деца?! 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уникално е мило мое дете прекрасно , горда съм че те имам, обичам те !
Предложения
: ??:??