16.02.2008 г., 16:42 ч.

Мъртвите листа 

  Поезия » Любовна
876 0 1

Мъртвите листа

 

Събрах във шепи парче по парче,

моето разбито и изстрадало сърце.

В душата ми се ронят есенни листа -

мъртвите листа на любовта.

 

Изстрадах обичта ни грешна.

Сега аз плача безутешна,

че ме остави тук сама

с мъртвите листа на любовта.

 

Цветята не цъфтят без дъжд,

любовта не е любов без мъж,

който нежни ласки да ми дава

и сърцето ми да не предава.

 

Капят още мъртвите листа,

но пак ще дойде пролетта.

Слънцето ще пръска топлина,

и ще възкръсне отново любовта.

© Тонка Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??