Убиват ме мисли, полегнали косо,
съвсем несъвпадащи с днешния ден!
Пораждат у мене редица въпроси
за Бъдеще, Старост, Наследство и Ген!
Извикват пред мене размити персони,
които - от дън на душата си мразя!
Мечтая - как с някакви строги закони,
до края на дните си те ще загазят!
Те уж декларират, че сума проблеми,
стоящи до другите - не съществуват,
а всъщност - не спират в задраскани теми,
с "Табу" върху повода да публикуват!
Формират у мен нескопосани чувства,
каквито дори ме е срам да призная,
и все си представям - как черно изкуство,
от мен призовано - ги срива накрая!
© Момчил Манов Всички права запазени