29.02.2020 г., 7:41 ч.  

Дали куршуми или чуми 

  Поезия » Философска
934 0 6

Дали куршуми или чуми

 

Автор - Величка Николова - Литатру

 

Трепти в сърцето пустота.
Бушуват чувствата незрими.
Политат есенни листа.
С тях вятърът тъче килими.

А над света витае мрак
и не звезди, а кръв избива
по нощен плащ, незнайно как.
Дали луната туй разбира?!

Рисувам облачна сълза
и пет метални птици в полет.
Рисувам кървава луна
след дъжд, непредвещаващ пролет.

Рисувам тиня със вода.
Река била е тя - течаща.
Сега – конденс от самота
във свят с безумия стърчащи.
 

Дали куршуми ще летят,

или пък чуми ще ни стрелят,

или от кървав звездопад
народите ще поумнеят?!

 

Величка (Литатру)
 

© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??