18.06.2008 г., 22:35 ч.

На Анна - бебето, посочило ми дъгата... 

  Поезия » Любовна
802 0 1
    •  Нежна и прохладна като пролетна роса,
      ти докосна леко - моята душа...
      А там бе тъмно, беше мрак,
      бях ''насред нищото в средата'' - моят Ад,
       
      Дойде, приседна, нежно взе моята ръка,
      озари деня, този - най-дългия,
      превърна го в приказна страна,
      усмихна се - видях - най-цветната дъга,
      а там бе страшно, бе в покой,
      там лежеше моето сърце, без мир, във вечен застой
      нямаше ''утро'', нямаше ден,
      тихо бе  във всеки следващ ден...
       
      Стоя до мен, за кратко - Това ли наричат - вечността?
      за мен бе такава - приказно красивата жена,
      и стори ми се сякаш за минута,
      а ти стоеше  в моите прегръдки вече часове...
      Сякаш от Бог благословена те прати той при мен,
      Ангелче небесно, мой прекрасен ден,

Без тебе е сиво, без теб е мрачно,
без теб няма нищо, само тишина,
Остани там до мен - дълго,
подари ми вечността,
а за там разказват: ''Красиво е - нежно като пролетна роса''

Обикни ме със силата на Любовта,
но не тази - фалшивата, лъжливата,
а тази - Истинската - Сияещата,
тази Чистата, Щастливата, Пеещата, Играещата,
Вечната Любов...

Без теб е тихо, без теб е мрачно,
без теб няма нищo, само тишина,
подарявам ти душата си, нека бъде моят безценен дар, защото ти ми даде всичко,
и аз не мога да го побера в тези няколко стихчета,
макар и идващи там - дълбоко, дълбоко от
моята душа...
Сега е някак леко, сега е някак нежен денят,
сега аз чакам него - утрешния,
за да мога да те нарека - пак  приказно красивата - Моята пролетна роса...


На бебето, посочило ми дъгата...
Обичам те!!!

18.06.2008

© Истински човек Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много нежно стихче,изпълнено с много емоция.Зарежда като свежестта на пролетна роса
Предложения
: ??:??