Когато ти откраднат колелото,
нормално е да бъдеш огорчен,
но аз спокойно скочих от леглото
и право на Битака в този ден.
Веднага се отбих при бате Сали,
харесах си от него колело -
с две дискови спирачки и педали,
и скъпо, абсорбиращо седло.
Разбрахме се набързо за цената,
получих бонус хубав катинар.
Почесах се доволен по главата
и тръгнах из Битака на пазар.
От много млад обичах да си пия
и почнах да купувам като луд:
домашно вино, Пещерска ракия,
уиски и тръпчиво сух мавруд.
Открих си даже гуми за Реното,
и стерео уредба си избрах.
Дори... и за детенцето... горкото,
една торба играчки насъбрах.
За малко да забравя - че жената
наскоро има много важен ден
и без да се замислям за цената,
и купух чифт обувки ЛубутЕн*!
Нарамих също цял кашон цигари,
без бандерол, на хубави цени.
Оформих далаверата с другари,
дошли от Факултетските среди.
Накрая със последните си сили
изгълтах малко бири за кураж.
Ченгетата, там бяха много мили,
помогнаха ми с тежкия багаж.
Качих си се щастливо на колата,
за всекиго по нещо бях открил.
Не бях похарчил цялата заплата,
а хиляди проблеми бях решил.
Направих си нарочна равносметка:
Излязох, както винаги напред -
От кражбата на мойта тротинетка
получих краден, нов велосипед!
*Кристиан Лубутен - известна марка
дамски обувки.
Юри
Йовев
Октомври
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени