12.03.2013 г., 22:34 ч.  

На Бойко Борисов 

  Поезия
518 0 4

На върха стоиш на трон,

известен си и преуспял,

лакеите строени са пред теб в поклон,

а ти се смяташ за велик и зрял.

 

Те милват егото ти със перо,

обсипват те с ласкаещи слова,

мечтаят за изгодата под твоето крило,

плетат венци за твоята глава.

 

А ти живееш в неведение,

светът е в твоите крака

и гледаш в низините със презрение

защото във съюз си със властта.

 

Ще дойде ден да паднеш отвисоко,

ще си учуден и ще ти горчи,

ще си обиден на света, защото

ще проумееш,че тогава най боли.

 

Ласкателите първи ще те изоставят,

ще пожелаят да те видят във калта,

пред всички грозно ще те злепоставят,

ще мразят теб и твоите слова.

 

Но хората от ниското ще те обичат,

без корист ще ти подадат ръка,

ще ти помагат и след теб ще тичат

да пазят твоята предадена душа.

 

А ти, по Божия повеля,

по-силен ще излезеш от пещта,

ще бъдеш озарен от силна воля

и враговете ти ще се разбягат вдън земя.

 

Ще поведеш народа си към светъл път,

а ангели ще ти огряват небосклона

и няма никога да си на кръстопът,

защото вече падал си от трона.

 

 

20.02.2013г.

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз във настоящият момент не виждам друга алтернатива.Господ е със силните,а не с лицемерите.Ами ако това е послание към всички?Много е лесно да се обвини човек .Ами ако и ти си на негово място и те притискат различни интереси?Дали ще си толкова силен колкото си мислиш?
  • Ще ти издам една тайна-само на теб.Бойко е нашият Господ,на него се молим и на него се уповаваме.Точно това има предвид и г-н Иванов,когато възкликва"Боже..е " Разбирай Бойко...о
  • Боже, боже,е,е!
  • Интересно! За една харизматична личност е много точно казано.
Предложения
: ??:??