2.08.2022 г., 12:46 ч.

На братовчед ми, Чарли 

  Поезия » Оди и поеми
337 1 0

На братовчед ми, Чарли
(02.08.1972 – 13.10.2010)
             

Днес трябваше да се празнува 
и да вдигнеш тост за годините.
Но те няма и ще се тъгува,
а да те има са много причините.

 

Ти лъв се роди и лъв си остана 
и като такъв се бори в живота. 
Напук на всички изпитания
душата ти ръмжеше: „Аз мога!“ 

 

И винаги говореше право в очите, 
директно и без заобикалки.
За съжаление толкова къси са дните

млад си отиде, а аз бях малка.

 

Все забързан и все вършеше нещо
душата ти бе в постоянно движение.
И нито в студено, и нито в горещо
аз в очите ти не видях напрежение.

 

Ще те помня с добро, братовчеде
с принципите и мъжката дума. 
И ако случайно бащата е с тебе
кажи, че перото ми е куршума.

 

Днес трябваше да се празнува,
трябваше да си на пет десетилетия.
За истинските хора вечно се тъгува,
Господи, каква трагедия!

 

 

02.08. 2022 г.

Ракитово
Тъгувам…

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??