20.06.2009 г., 23:18 ч.

На бял кон ли?... 

  Поезия
456 0 8

Видяхте ли как дяволът дойде,
обяздил гордо бялата кобила?
Размахал не камшик, а страхове.
Смехът му бе по-гневен и от цвилене.

Хамелеони пъплеха пред него.
Нагаждаха цвета си по очите.
Почесваха душевното му его
и лъскаха по плаща му звездите.

Той непокорни нямаше в кортежа.
Не искаше излишни главоболия.
За всяка стъпка даваше нареждане,
че робите не знаят своеволия...

Но конят спря и силно се изтръска,
подплашен от трибуната, където
отиваше. Там бе разпънат кръстът.
А дяволът уцелен бе в сърцето.

Шествието стана панихида,
а бялата кобила - катафалка. 
Пропусналият всичко туй да види,
не бива да се чувства жалко...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??