12.05.2022 г., 11:51 ч.

На българското слово 

  Поезия » Строги форми
458 3 4

Бъди и пребъди свещено слово,

живота ни по-ярко озари.

Изгрявай все в душите ни дори

и време да е мрачно, и сурово.

 

Ти с вярата си всеки ден отново

към знанието благ път отвори.

Светлик Божествен нека да гори,

без теб не идва нищо наготово.

 

Духът ти в славно време се дари

от Кирил и Методий, от царете.

И не един книжовник с теб твори,

и ни остави плам през вековете.

 

Живеят в теб завет и памет, зов.

Най-чудно си изречено с любов.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??