12.01.2023 г., 9:49 ч.

На чисто 

  Поезия » Философска
194 0 0

 

Равтосметка не искам да си правя!
За какво ми е? Да събира прах?
Важно е щом падна, пак да се изправя
и да не събирам приятелства в някой шкаф! 

Да не търся образи от снимки пожълтели, 
а да гледам право в нечии очи. 
И макар по различни пътища да сме поели
да запазим спомена от добрите дни. 

Не искам напразно списъци да пиша , 
ако няма с кого да споделя. 
Листата знам, ще похабя излишно, 
защото думите са празни без дела! 

Отворих с трепет старите кутии, 
извадих спомени и мъничко тъга. 
Изтупах вехтото, проядено с години
и на новото открехнах лекичко врата. 

И днес на прага на новата година
назад не ще извърна поглед! 
Да остане нека, който иска, 
а аз му обещавам един вълнуващ полет. 

 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??