31.01.2017 г., 18:40 ч.

На цветарката... 

  Поезия » Свободен стих, Друга
600 0 2

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

(из "Посвещения на една година")

 

Чуждоезичният рай – "Парадайс"-а
си добави още една светлина –
лъскав пирон в абаноса на небето,
астрономия над гърбиците на Витоша.
Вечерницата ни, наречена Венера,
изгря над избръснати венерини хълмове,

играещи хоро...
Аз чаках метрото. 
Без теб.
Затова ли цветарката ме подмина
като гузен контрольор,
(ако има такъв)
с чаша кафе на спирката.

Родена без майка,
онази курва – сълзата ми,
танцуваше "чичовото"  под езерата
на очите ми.
Чувствено.
Искрено.
Целуваше желанието на поисканото.  
......
Предчувствайки "Парадайс"-а, 
времето остана истинско. 

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??