9.10.2008 г., 19:04 ч.

На църква 

  Поезия
439 0 2

Бавно пристъпят сведени хора,

в ръцете си държат свещи,
с наведени лица, а отгоре
рисунка на Бог ги следи.

 

Мълчаливи протягат ръцете си
към свещника дето гори -
молят се да опрости греховете им,
над тях да се Господ смили.

 

Пред олтара пак коленичат
и гледат Спасителя мил,
изправен с ръка над главите им,
отдавна им вече простил.

 

Прекръстват се изправени вече,
надеждата гори във тях.
Но той ще е там да ги чака,
да опрости и следващия грях...

© Калин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,за радост е така а трябва ли да позволяваме да ги има в такова количество..
  • Господ е опростил всички грехове!Поздрави - хареса ми!
Предложения
: ??:??