13.05.2012 г., 17:37 ч.

На Дорето 

  Поезия » Философска
529 0 1

 

 

 

НА ДОРЕТО

 

Приятелко моя, далече си ти,

но аз те обичам по-силно от всякога!

Мечтая за нашите минали дни,

когато щастливи с теб тичахме някога.

Миражи ли бяха годините луди,

когато кръвта ни в пожар разгоря?

Къде са наивните детски заблуди,

защо си отиде добрата игра?

 

 

Не можем ли с теб да я върнеме, Доре?

Не можем ли пак да летиме, кажи?!

Тогава да скриеме крехкия корен

на детството свято далеч от лъжи.

 

 

Аз вярвам, ще дишаме с онзи копнеж

да носим в сърцата си вечно обичано

училище светло във своя цъфтеж

и в мъка, и в радост, тъй както се вричахме!

 


© Сафия Сандерс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стана ми мъчно,защото само който е почувствал раздяла с приятел,само той може да я вмести в един стих,а мен ме делят 3000 км. от най верните ми приятелки.Е за това ми стана тежко.
Предложения
: ??:??