23.07.2005 г., 0:08 ч.

На двадесетгодишните 

  Поезия
806 0 2
 

За пръв път съм възрастна,

няма да плача.

Няма да мисля, че всичко е сън!

Зь пръв път съм възрастна.

Няма да бягам,

но няма и вече да играя навън.

За пръв път съм възрастна.

Вече работя

или пък студентка съм.

Вече не спя.

За пръв път съм възрастна.

Вече живота

от мене очаква

да пораста.

 

За пръв път съм възрастна

и осъзнавам,

че съм отговорна

за свойте постъпки.

За пръв път съм възрастна.

Не съжалявам.

Оттук почват мойте

съзряващи стъпки.

 

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??