25.05.2019 г., 22:38 ч.

На дъх преди лятото 

  Поезия » Пейзажна
465 2 3

Пътува бавно лятото.
По хълма

катери се лениво

с тишината.

Препъва се по синурите,
Плъзва

горещият му дъх

върху житата.

Реката се смалява 

изтощена

от жарките му ласки.

Бавно чезне.

И всяка вечер мие тишината,

прегръща слънцето,

преди да я пореже.

За да се ражда 

всяка топла утрин

отново величаво 

и напето,

реката в лоното си

го приема

и след прегръдката 

кърви сърцето ѝ.

Пътува бавно лятото 

по хълма

и стъпките му

макове бележат,

родени от сърцето

на реката

и слънце, разпиляно

по крайбрежието ѝ.

 

22.05.2019 г.

гр. Пловдив

© Валентина Драгнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??