Спи, спи, мое малко момиче,
мое дихание, мой смисъл.
Ще бъда твоя сянка в съня ти,
там... някъде дълбоко закътана -
където небето е спокойно и тихо,
където узряват, открити, мечтите,
където слънцето не залязва в очите ти,
където усмивката твоя е ослепителна
и отмерва на щастието ритъма.
Спи, спи, мое малко момиче,
небето цялото е в светлина.
Да знаеш само, мое ангелче сребролико,
колко ти прилича света!
© Здравка Бонева Всички права запазени