13.07.2010 г., 10:30 ч.

На дъщеря ми 

  Поезия » Хумористична
602 0 2

Чипоноске малка с русичка главица,

с дъх плодово-млечен и дълги ресници;

с тъничко телце, свито на кравайче,

сладичко ми спинкаш като горско зайче!

 

Кротичка си, миличка, само във съня си -

щом очи отвориш, започват лудориите.

На три години си само, а си устата за трима.

От погледа ти зорък не остава нищо скрито!

 

Не може никой да те излъже,

дори и на тази крехка възраст.

На гърба си очи имаш, както се казва.

Кога ли успя така да се отракаш?!

 

"Аз само пакости ще правя!"

гордо ти заявяваш. И най-важното е,

че обещанието така дадено

неотклонно спазваш!...

 

Знам, много ти се искат брат или сестриче,

но май скоро няма ти да станеш кака...

Пратила съм мейл на щъркела да се позабави малко -

палава си колкото две момчета заедно!...

 

Палавнице малка,

(а според баща ти и аз съм такава!),

откъде толкова сили събираш

да щурееш по цял ден, без да спираш?

 

"Мамо, като пораснеш..." понякога ми казваш...

Да, сигурно така е, ще расна, ще порасна

и акълът ми най-после в главата ще дойде,

дето все надалече и в паника той от нея упорито бяга!...

 

Животът си без теб да си го представим не можем.

Даваш ни толкова вяра, и надежда, и сили!

А любовта ти към нас - тя е безгранична;

безкористна и всеотдайна, няма друга такава!

 

                                                                                                     2010 г.

 

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
    Ангелче ли, по-скоро си е едно малко дяволче!...
  • Поздрави за малкото Слънчице, което Ви носи толкова много радости и грижи!!!
    "Не може никой да те излъже,
    дори и на тази крехка възраст.
    На гърба си очи "4" имаш, както се казва.
    Кога ли успя така да се отракаш?!"
    Прекрасно е!!! Би подхождало и за моята!!!
Предложения
: ??:??