9.06.2011 г., 10:59 ч.

На една камбана име 

  Поезия » Любовна
673 0 7

 Отвори прозореца си и 

 скри ме на глас.

 Чуха те само камбаните, били

 гръмовно и глухо на кръглия час

 името ми. Което са скрили.

 

 За часове и минути ме върза

 на сляпо.

 Да бия, а мен да не виждаш.

 Едва когато ръждясам на лято,

 ще дойдеш. Не идваш.

 

 Часова ме направи

 и свикваш със мен -

 на час да ме има нелепо далече.

 Часовой ме направи на нашия ден,

 да ни има. А няма ни вече.

 

 Изпращам ти празници - да чуеш 

 камбани.

 А чуваш отнякъде трясъци -

 на гарвани черни камбаните неразбрани,

 на гарвани черни камбаните - крясъци.

 

 Ще те викам, когато вали 

 и старея -

 за часовете прецизно завързана.

 Дано чуеш, че вече не пея,

 а към края си скърцам забързана.

 

 Изпях те и млъкнах. Почти

 не разбра -

 с камбаните, дето биеха глухо.

 Остана в ръцете ти тиха ръжда

 и спомен, че моето име бие на кухо.

© Измислен съм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??