5.07.2024 г., 9:06 ч.

На гарата 

  Поезия » Любовна, Строги форми
141 1 2

Трябваше да си заминеш,

исках поне да те изпратя.

До гарата ни спря таксито,

изоставаше от график влака.

 

И помня, стигнахме навреме.

Ти в купето се качи.

Хора се целуват и разделят -

наблюдавах на пейка отстрани.

 

Усетих, че скоро ще потеглиш.

И че повече няма да те видя.

Сякаш спомените бяха посивели.

 

Всичко заглушава виковете мои.

Стоях на място, не помръднах.

А сърцето се опита влака да догони...

© Ангела Топалова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??