28.09.2007 г., 12:45 ч.

На гората гордите върхари 

  Поезия
530 0 7

На гората
гордите върхари
с хладен дъх обжари есента.

Край шосето,
в хиляди пожари,
планината цяла запламтя.

Ах, не мога
да й се нагледам!

И неволно с тебе я сравних!

Като от
водите й студени,
аз живот от устните ти пих!

Като във
тревите й зелени,
длани крих във твоите коси!

И такава
мъка ме обзема -
както с теб когато се простих!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??