24.09.2007 г., 13:18 ч.

На градус... 

  Поезия
455 0 4

Странно, започвам да пиша в момента,
а даже не зная какво ще излезе накрая...
Направо се чудя на себе си вече -
лети мисълта ми май доста далече;
усещам, че трябва - и почвам да пиша,
и то без усилие, сякаш, че дишам...

Звучи ми на мен даже самонадеяно,
объркано леко, да не кажа - отвеяно,
но - факт! Вече чувствам се близка с клавишите,
защото са меки и топли. В афишите
ни казват конкретно какво да очакваме -

от колко часа и какво представление,
дали ще е тъжно/забавно творение,
а тук аз не зная какъв ще е краят,
единствено жанра си мисля, че зная -
за него е ясно, че е стихотворение

и това е всичко... Добре, но защо тогава
продължавам да щракам и не преставам?
Навярно защото настинката моя
повдигна ми градуса, направи ме своя,
горят ми страните, блестят ми очите,

а вместо да легна и хапче да пия,
аз пиша и трия, и пиша и трия...

А всъщност май просто в самотен момент

от глас имам нужда, дори опонент,

и тези въпроси, които се питам,

и в тези посоки, в които се вплитам,


друг трябва за мен да ги определи,

аз просто ще следвам от него следи...

Е, вече разбирам и дори ми е ясно -

самотата ме хвана самичка натясно,

а вирусът гаден за това й помага -


май вече започвам на глас да бълнувам,

на силна се правя и се преструвам,

че мога да кажа две смислени думи,
 а всъщност разтягам словесни локуми...
Прощавай, приятел, че те заблудих,

започвайки, мислех, че ще стане стих,
а то... не е ясно и за мене, май,
затова прекратявам, отивам за чай!

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хм, това за рома как не съм се сетила...Не съм любител, но точно затова сигурно би се получило нещо интересно! Може пък и да експериментирам другия път, благодаря за съвета! :;
  • Ех, ако скришничко налееш в чайчето си ром,
    може пък да се роди случайно даже стих.
    Тогава... ще разбуниш духовете на поетите
    дори и без "Прощавай, приятел, че те заблудих"
  • Много хубаво се е получило!
    ХУБАВ СТИХ И ТОПЪЛ ЧАЙ -
    прекрасна си Мария.С обич.
  • Крилати са мислите ти! Скорошно оздравяване ти пожелавам!
Предложения
: ??:??