22.05.2006 г., 21:54 ч.

На жената с две лица 

  Поезия
934 0 7
                      НА ЖЕНАТА С ДВЕ ЛИЦА

                     
Искам пак да ме погледнеш,
               жена желана с две лица.
               С кое от тях ще се обърнеш -
               на ангел или на сатана?

               Едното страстно целува
               и в празник превръща деня.
               Мисълта ми с него будува
               и с надежда изпращам съня.

               Другото раздори купува
               и с облак смрачава деня.
               Бурята в него бушува
               и в кошмари превръща съня.

               Искам пак да ме погледнеш, 
               жена мечтана с две лица.
               Не знам с кое ще се обърнеш,
               но винаги ще помня мига.

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??