5.12.2021 г., 10:13 ч.  

На Кирчо жената 

  Поезия » Хумористична
474 2 9

Веднъж, както скитах сам из гората

и правех букети с горски цветя,

аз се засякох - с на Кирчо жената:

Умна, красива и мила жена!

 

Аз… от години бях влюбен във нея!

Мечтаех си с нея велики неща:

Как - сред звездите - зад нея се рея

в чудни, далечни и топли места!

 

Тя крачеше тъжно с някакъв батка.

Той я държеше щастлив за ръка!

Радостна мисъл ми мина в главата,

че може би, с Кирчо, е скъсала тя.

 

Но моята мила - красива съседка

щом ме видя, на мига се смути.

Почна да зяпа към някаква гледка.

Отвърна от мене зелени очи.

 

Доста замислен поех по маршрута:

Вяло и тъпо напред продължих.

Кирчо… си лягаше с чудна кошута,

и с много големи, тлъсти лъжи!

 

Аз не харесвах - въобще изневери

в нашите родни, хайдушки гори.

И, не приветствах подобни завери

с омъжени, бели, красиви жени.

 

Върнах се късно, един в махалата,

съвсем каталясал от дългия път.

И срещнах отново на Кирчо жената:

Тъжна, самичка, и лъснала плът!

 

Казах й нещо - на ум - невежливо.

Даже я смъмрих учтиво на глас.

А тя ми предложи да пием по пиво.

Поканих я мигом да дойде у нас.

 

Гръмнахме в хола двулитрова бира.

Поляхме със пяна чистият под.

И, под неспирния взор на Всемира

почнахме истински нощен живот:

 

Лесно - с жената на моя приятел 

аз се оказах с огромен мерак!

Без да му мисля я метнах в кревата.

Там се потрудих да стана юнак!

 

Но, предозирах, неволно нещата,

и заплатих - неприлична цена:

Влюби се в мене, на Кирчо жената!

И днес, тя е моя… вярна жена!

 

Жалко за Кирчо… За моя приятел!

Той не харесваше бели жени.

Той вече е женен за супер мулатка:

Много приятен, висок травестит!

 

 

Юри

Йовев

Декември

2021 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ели! 😀👍
  • Или, Доче, Иржи!! 😊😊😊
    Честит Никулден! Приятна седмица!
  • Сега твоя "герой" трябва да опази придобитото, Юри, че светът е пълен с крадци...на всичко!
  • При мен е обратното - аз закъснях с час и половина! Той после ми го връща сто пъти! Юри, хареса ми тази твоя история! Късмет има жената на Кирчо!
  • да бе, и това, че се омъжих за него му стига
  • Валя, трябва да му посветиш едно стихотворение на мъжа ти, заради този случай! 😀😀😀
  • Хак да ти е.
    Моят мъж, като бяхме гаджета, закъсня на първата ни среща с час и половина. Но дойде. А аз го чаках.

    Оттогава, като разказва за това, му отвръщам:
    - Ама как ти го върнах, а?

  • Краси, имам една позната, която след години разбра, че мъжът и харесва само мъже. Случват се такива неща. 😊😀
Предложения
: ??:??