28.11.2017 г., 15:42 ч.

На Коледа! 

  Поезия » За деца
1071 1 10

 

На Коледа!

 

Днес от север в тъмнината,

в най-очакваната нощ,

Дядо Коледа с шейната

ще потегли с пълен кош.

 

С шапка, с мантия червена

ще препусне през нощта,

с девет истински елена

към децата по света.

 

От звездите ще се спусне

и през тесните комини

куп подаръци ще спусне

на децата си любими.

 

Пепи ще получи влакче,

топка ще зарадва Дими,

няма никой да заплаче,

кукла ще си има Мими.

 

Кой каквото е поръчал

и изпратил със писма,

с празника ще си получи

до елхата сутринта.

 

Сядайте деца, пишете!

Идва Коледа за вас,

цяла фабрика с джуджета

ви очаква в този час!

 

Те ще пеят, ще се карат,

ще работят всяка нощ,

за да имате подарък

под елхата в полунощ!

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Честита Коледа на всички деца и родители!

Произведението е участник в конкурса:

Мамината Коледа »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??