3.03.2012 г., 14:22 ч.

На късмет 

  Поезия » Любовна
1029 1 5

Една паричка мина калдъръма

и спря току до моята врата.

Дали луната в утрото се спъна,

или небето ми дари звезда?...

 

Говорят, че било добра поличба

(паричка ли е, значи е късмет )…

И в този ден, навярно, ще обичам,

подгонила мечтите си напред.

 

И ще жадувам птиците в небето,

а долетят ли, ще им дам дъга.

И пак отляво, лудо, във сърцето

навярно ще пулсира любовта…

 

Една паричка златно се усмихна

и нежно в мойте шепи заблестя…

За да ми каже, че отново имам

причина своя път да продължа.  

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??