19.02.2005 г., 15:57 ч.

На Левски 

  Поезия
1063 0 9
"Ако загина, губя само себе си.
Ако спечеля, печели цял народ."

На челото си носим
Лъвски знак,
а знамето
е вдигнато високо ...

Дано опазим
твойте идеали чисти
и святи,
като твоята Душа...

Народ пробуден сме
и нека
с чест докажем,
че сме достоен
български народ ...

Духът ни борбен е
и вярвам,
че ще можем
с любов и чест
да продължим напред...

Пробуждай ни!
Бъди Светиня
Дяконе
и нека името ти
духом ни крепи!...

На колене,
Земята
заедно целуваме
и с лъвски знак
на чело
пред паметта ти
нека да се поклоним...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??