13.12.2016 г., 14:17 ч.

На Майка ми 

  Поезия » Свободен стих, Друга
674 0 1

Безумно ти крепиш на своите плещи всичките проблеми на света.
А когато имаш нужда, страдаш тихо и сама.
Майка, татко, брат, сестра – всеки ти ще замениш.
Но после се прибираш пак сама и, знам, трудно ти е да заспиш.
Опора вечно за всеки ти ще бъдеш и като слънце ще блестиш.
Когато тъгата ме налегне, измиваш всичко и като лек дъждец ръмиш.
Ръката хващаш ми, дори когато нямам нужда от това.
Когато всичко рухне, чувам само твоите слова.
И пролет, и лято, и есен, и зима си за мен.
Защото искам да си тук при мен до сетния ми ден.

© Меги Матева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Крепка упора винаги, защото майчината любов е онази. която никога не ще свърши. Независима от огорченията, неподвластна на изневерите, неутихваща с времето и разстоянията.
Предложения
: ??:??