Роден съм под щастливата звезда,
на моето полувековно лято,
от първата в живота ми жена,
тъй свидната ми майка - всичко свято!
И вечно аз на Господ, благодарен
ще бъда, и макар да ми е взел,
Той всъщност много повече ми даде,
с това да си на този свят до мен!
На теб благодаря ти от сърце,
за будните, и много дълги нощи,
за грижите и топлите ръце,
с които ме прегръщаш още!
Аз вечно ще се моля да си тук,
и толкова да имаш крепко здраве,
че нищо да не чупи твоят дух,
след всяка горест, пак да се изправяш!
Родил съм се с Божият късмет,
да бъда твоят син, така лиричен.
Спокоен съм, че хвърлен и на смет,
животът - доживот ще ме обича!
©тихопат.
Данаил Антонов
03.10.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени