13.03.2015 г., 20:29 ч.

На малката приятелка 

  Поезия » Друга
506 0 3

 

 

 

                 На малката приятелка

 

 

             Аз никога не съм ти казвала,

              че този свят е въртележка.

              Ще ти прилошава всякога,

              допуснеш ли случайна грешка.

 

              Тогава, погледни високото,

              казват, че така минава

              и не забравяй за посоката,

              която често се забравя.

 

             Животът е игра понякога,

             която кратко продължава,

             а заиграеш ли се - всякога -

             търси и някаква забава.

 

             Има го и много тежкото,

             от него мъничко остава...

            Дано се сетиш - между другото -

            че храстът за теб разцъфтява. 

 

 

             

             

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Вили! Както винаги-за прекрасната поетична подкрепа.
  • Мъдър стих с мъдро послание, оригинални
    и стилни метафори, много ми хареса!
    Поздрави и от мен!
  • Много ми хареса стихотворението като имам предвид посвещението.
    Мъдър съвет препълнен с разбиране и много обич!
    Поздравявам те за хубавата творба и за авторката и!
    Спокойна вечер!
Предложения
: ??:??