На малката приятелка
Аз никога не съм ти казвала,
че този свят е въртележка.
Ще ти прилошава всякога,
допуснеш ли случайна грешка.
Тогава, погледни високото,
казват, че така минава
и не забравяй за посоката,
която често се забравя.
Животът е игра понякога,
която кратко продължава,
а заиграеш ли се - всякога -
търси и някаква забава.
Има го и много тежкото,
от него мъничко остава...
Дано се сетиш - между другото -
че храстът за теб разцъфтява.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados