На мама
Мойта мила мама Вени
искам винаги да е до мене,
да ме гали, да ме гушка,
аз пък много ще я слушкам.
Щом от работа се върне,
с радост аз ще я прегърна,
искам да съм и отмяна,
тя пък винаги засмяна.
С мойте мънички ръчички,
работливи като пчелички,
вкъщи аз ще и помагам,
масата дори ще слагам
и цветята ще поливам,
съдовете ще измивам,
дрехите ще си нареждам
и играчките подреждам.
А пък мама - най-добрата,
ще направи за децата
торта с крем и шоколад,
всички сладко да ядат.
© Стефанка Бакалова Всички права запазени
много обичам поезията за деца!
прекрасно си се справила.
с много обич за теб, Стефи.