8.03.2019 г., 14:55 ч.

На мама с обич 

  Поезия
854 5 12

Малко е "благодаря" да кажа, мамо, 

за грижите ти нескончаеми към мен, 

на духа ти силен и сърце голямо, 

подкрепяли ме безрезервно всеки ден! 

 

Зная аз, че прàвила съм грешки много...

Не винаги била съм дъщеря добра, 

а денят ти всеки, искам да е пролет, 

изпълнена с усмивки и цветя! 

 

Може би, съм наранявала неволно 

любящото ти, силно майчино сърце, 

а любов, то, колко ми е дало!... Колко!!! 

Утеха – топлите ти майчини ръце! 

 

Аз вече имам, мамо, свои си деца...

И те са всичкото за мен на този свят! 

Че майката – за себе си, не мисли тя –

в сълзѝте им, в сърцето им е... и духа! 

 

Малко е "благодаря" да кажа, мамо! 

"Обичам те безкрайно!" казвам всеки ден 

и няма, аз, да спра да го повтарям, 

че знам – сто пъти раждала си се със мен! 

 

Пепи Петрова

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??