31.10.2018 г., 13:32 ч.

На моята баба 

  Поезия » Друга
1389 0 7

            На моята баба

 

 

На моята баба, една страхотна жена,

сега навела е на две своята снага!

Един живот в немотия и работа,

отгледала, възпитала добри деца!

 

Има там далече във Верила планина,

една силна и добра, вече стара жена.

Една майка, баба и даже прабаба,

която мисли за всяка своя рожба!

 

Там в дебрите на тази планина,

намирам спокойствие и душа добра!

Една усмивка още от пътната врата,

живее сама жена, но никога не е сама!

 

Спомням си ваканциите, нашите лета,

там, при нея, при мойта баба добра!

От ранни зори до късно вечерта,

работеше и нас учеше на труд тя!

 

Бъди здрава и благословенна жена,

ти бабо си нашият корен на тази земя!

Ние сме с теб заедно в Радост и тъга,

Ти даваш ни Вяра и утеха Народна жена!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??