5.10.2022 г., 20:41 ч.

На моята учителка 

  Поезия
247 3 10

 

 

В началото сме…

И пред нас се е разстлала

като на длан голямата земя.

В началото сме…

И морето е разляло

пенливата си и дълбока синева.

В началото сме…

Буйни. Непокорни!

В очите ни е звездното небе.

В ръцете ни

и прашки, и балони

превръщат се във чудни светове.

В началото сме…

Пътят ни е дълъг…

Ще има сълзи и от радост, и тъга.

Но в първите си плахи стъпки

се надяваме, учителко

на твоята ръка,

на твоята усмивка и търпение,

на огънчето в твоята душа,

за да успеем Утре –

по-уверени

да полетим с укрепнали крила.

В началото сме…

Ала можем вече

да кажеме:

“Учителко, Благодаря!”

 

(посветено на г-жа Стоименова, първата учителка на Алекс, която невероятно ми напомня на моята първа учителка – г-жа Дойнова)

 

© Мариела Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??