1.11.2015 г., 20:11 ч.

На нашата любов 

  Поезия » Любовна
338 0 1
На нашата любов
 
 
Ти си мойта златна птица...
Нямам друга във света.
Много песни ти написах...
Ти ми беше във кръвта!
 
И сега по теб въздишам!
Ти стоиш до мен безспир.
Въздуха аз, който дишам,
с теб е свързан най-подир.
 
Щом със теб се запознахме,
любовта си ти признах.
Заедно със теб тръгнàхме,
на Седмото додето спрем!
 
Твоя поглед и усмивка,
думите ти и гласа,
твойта огнена усмивка,
в гроба си ще отнеса!
 
Ти си първата ми обич,
пламнала от поглед пръв,
минала през сто тегоби,
но е вече в плът и кръв!
 
Гледам те ... О, ненагледна,
радвам ти се всеки час!
Ти си първа и последна!
Истинската между нас!
 
Знам, че има хубавици...
Пълен е света със тях,
но за мене ти една си,
и за туй при тебе спрях!
1951г. Първомай

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??