19.04.2012 г., 22:42 ч.

На Наум Шопов 

  Поезия » Друга
802 0 7

На 81-годишна възраст от този свят си отиде големият български актьор Наум Шопов.

Очакваше се на 19 април любимият на няколко поколения актьор да гостува в Бургас, за да представи заедно с журналиста Георги Тошев автобиографичната си книга „Личен разговор”. В Културен център „Морско казино” трябваше да бъде прожектиран и филм за живота му.

 

Отиде си в Небесния театър...

Да учиш Ангелите да играят.

Прибира циркът скъсания шатър...

сега ще плачат всички, ще гадаят...

Какво  би казал в Личен разговор... какво би...

А ти отнесе всички свои тайни.

Изсмя се на загрижените сноби

и сцената напусна най-нехайно.

Ти беше Крал Лир, беше Хамлет, цар Борис.  

Блестящ, неповторим, невероятен...

Салонът се задъхваше от „бис”...

А ти говореше със Самотата.

И неразбран си тръгваше от нас...

Велик и земен, тъжен и трагичен.

Валят звезди в последния ти час.

Поклон от нас, които те обичахме!

 

http://www.btv.bg/shows/nepoznatite/videos/video/676545731-NepoznatiTE_Naum_Shopov.html

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??