15.02.2020 г., 21:17 ч.

На остров далечен... 

  Поезия » Любовна
822 0 0

Ти като буря свирепа в морето
нечакан дойде във живота ми 
и отнесе на остров далечен сърцето,
моите стари мъки и спомени.

 

И тях за кратко ги галеше пясъка,
чайките им говореха до зори.
Но някак слънцето изгуби си блясъка,
и кресливите птици замълчаха дори…
 
И сърцето ми, уплашено от тишината,
която като паяжина острова превзе -
тръгна то нанякъде в далечината… 
Но бе тъмно и потъна в дълбокото море…

© Есенен блян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??