17.04.2018 г., 1:05 ч.

На пепел 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
354 0 4

Отиде си! Защо сега се връщаш?

Ти с мъст затръшна входната врата!

Да не си решила да прегръщаш

туй, което в мен уби сама?

 

Да не си посмяла да припомняш,

пак ония сладострастни дни!

Като въглен в пепел да изравяш,

нашите загаснали души!

 

Остави ги, те съвсем да станат,

черни сажди, от жарава – прах!

Нека само мислите останат,

таен спомен – от искрица знак!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??