На простаците
„Докато мълчи – минава за умен”
Как трудно е,
да си умен
сред
простаци!
Или пък –
славеят
да пее
на гаргите!
Да оригаш
на боб
и сучеш
мустаците…,
подритвайки
нагло
на хората
таргите..!!
От акъл
да крещя:
„А где
са простаците?!”…
Или,
да
си
кютам –
във
гьола
на лаврите?
Стоян Койчев-Шани
© Стоян Койчев Всички права запазени