10.02.2018 г., 0:02 ч.

На сервитьорката от Рушиаз 

  Поезия
480 3 6

НА СЕРВИТЬОРКАТА ОТ РУШИАЗ

 

— Но, господине,

моля ви,

не късайте липата!

Така красива е

и как ухае на мечти —

ми каза тя,

а после чашата с кафе остави

и бавно самодивите си стъпки скри.

 

Ах, Липов Цвят,

как завидях ти само,

че в утрините тя издирва първо теб,

за да те вдиша нежно

и да те погали.

Дърво да бях родил се,

не Поет.

© Емил Павлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??