22.03.2009 г., 11:59 ч.

На сина ми 

  Поезия » Друга
746 0 15

Пак очите ти са в чужбина...

Много граници ти премини!

Нека никога да не ти отстине

земята славна на наште деди!

 

Помни винаги своето име!

Взора свой от рода не дели!

Шепа пръст, от онази на нивата,

до сърцето си, в джоба носи!

 

А когато и аз си замина -

стъпвай гордо! Мълчи! Не плачи!

Сред звездите едничка ще има

да те пази от зло и беди!

 

И послушай ме хубаво, сине,

ти учи се, твори и люби!

Който майка-богиня е имал,

той и с Господ говори на "ТИ"!

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??