20.04.2023 г., 10:34 ч.

На сина ми 

  Поезия
554 1 3

Обичам те, сине,

Мое тихо доволство. 

Мое сбъднато утре, 

Мое гордо достойнство.

 

Удивително силен

В нежна грижа по мъжки,

Буен огън, запален, 

В делата си дръзки.

 

Обичам те точно 

Такъв неподправен.

Сурово и волно, 

Мечтан, а реален. 

 

От слънцето взел си

За косите си - злато.

От морето тъй синьо-

За мечтите си- лято.

 

С багри душата ти

Рисува дъги.

С радост очите ти

Трият сълзи.

 

Толкова мекост, 

обвита в гранит, 

Толкова благост

От тебе струи. 

 

Обичам те, сине- 

Вятър и пламък,

Слънчев лъч си ми зиме, 

Памук, скрит във камък.

© Дани Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??