6.12.2017 г., 11:56 ч.  

На слънцето със първата заря 

  Поезия » Любовна
481 6 2

На Слънцето със първата заря
щом небосклона скрие си звездите
и отпътувала си заедно с дъжда


на безнадеждно влюбените във очите
изчезне пъстроцветната дъга...

Любимата с какво ще надаря?

 

Остана ми богатсвото на дните,
прекрасната небесна синева
и полетът високо в облаците!

 

Не си отивай ветре ароматен
на пролетно разцъфнала гора
жадувам още аз за твоите ласки...

 

Красиво-пъстри вече са листата
и приливно нахлува Есента
окъпана в червено-жълти краски.

 

От скитане болят ме  ходилата -
в живота неусетили трева
в пътеката със бабините зъби...

 

Там някъде във оголялата гора

разбитото сърце самотно броди
и ме очаква да се върна Любовта!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??