3.05.2007 г., 12:05 ч.

На съвестта ми ти не ме оставяй 

  Поезия
611 0 2
На съвестта ми ти не ме оставяй

С онзи поглед - погледни ме!
В килия тъмна - заключи ме!
С думи тежки - вледени ме!
Със сила твърда - разсечи ме!

Звяр бъди във роба бяла -
черен мрак сред светъл ден!
Задуши жарта недогоряла
за да не остане и следа от мен...

Студ бъди във дреха бяла,
океан от моите сълзи.
Без мъка - "Сбогом" и раздяла.
Самота до мен ще пропълзи.

Удави ме във кръвта ми бледа!
Изгори ме в огън от печал!
Остави луната да ме гледа
как умирам в шепа кал.

На съвестта ми ти не ме оставяй -
на сънищата ми изпълнени с отрова.
На пепел превърни ме и избягай.
Не ме оставяй с вината ми сурова!

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Защо е това абсолютно отчаяние скъпа!
    Живота не е толкова жесток!Усмихни му се и го накарай и той да ти отвърне с усмивка!
  • Много са силни и трите.
    Пишеш с ярост в сърцето.
    Хайде дай нещо поведро.
    Не всичко е тъга.
    Усмихни се на света.
Предложения
: ??:??