23.05.2023 г., 10:13 ч.

На татко 

  Поезия » Друга
136 0 0

Да върнеш някой от небето

мечта ли ще е или сън?

Да трепне пак с любов сърцето, 

че татко иде - ей го на, отвън!

 

Тез тихи стъпки, сякаш звън от Рая!

И той не вярва, че е тука, с мен!

Да плача или радвам се, не зная, 

и гледам го, и той е изумен. 

 

Така секунда, две или пък три...

в прегръдката му вече се намирам!

Говорим си, но само със очи, 

така баща с детето се разбира!

 

Не са ни нужни думи празни, 

от Рая гледката била отлична, 

тук, на Земята, случки разни, 

с погледа си казва ми, че ме обича!

 

Тъй щастие изпълни ми сърцето,

видях го, татко бе отвън!

Днес върнах някой от небето, 

но мечта ли беше или сън?

 

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??