22.06.2022 г., 11:00 ч.

На тебе извори безспир кръщавам... 

  Поезия » Любовна, Друга
223 3 4

На тебе извори безспир кръщавам,

да не остане жадна любовта.

Отпивайки от твоята вода

душата си от обич уповавам.

 

Да не остане жадна любовта

съдбата ми все ручеите следва.

По пътя им със животворна клетва

аз търся пак свещената мечта.

 

Съдбата ми все ручеите следва,

защото чувствам с чудост ще се слея

и там в реката приказна ще плавам,

и за морета още ще копнея.

 

Защото чувствам с чудост ще се слея -

на тебе извори безспир кръщавам.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??